Cronica viselor sau cum eu înebunesc

Se spune că visele reprezintă ceva, că spun ceva despre noi sau despre ceva ce va fi. Dacă e aşa mie mi-e cam teamă să-mi spună vreun specialist ce semnificaţie au visele mele. Vă plictisesc un pic cu ultima „epopee” visătoare pe care am experimentat-o de curând.
Noaptea zilei de 24 spre 25 aprilie. Visez că sunt la casa bunicilor din Fălticeni. Erau foarte multe din neamuri adunate acolo şi vorbeau diferite chestii. Eu alergam de nebun prin casă găsind un loc unde să mă ascund pentru că, citez:”mă caută poliţia să mă bage la puşcărie!” Rudele mă întreabă ce am făcut şi dacă-s vinovat. Eu zic: „nu eu am făcut-o!”. Deşi poarta de la ţară n-are sonerie, eu aud o sonerie din aia de face ca pasărea şi pe cineva strigând „miliţia!”. Eu mă bag într-o cameră din casă ce e folosită pe post de depozit şi n-are lumină. Mă ascund acolo pe beznă sperând că „miliţienii” nu mă vor vedea. Şi îi aud cum caută şi la un moment dat unu’ din ei deschide uşa şi bagă căpăţâna în camera şi se uită. Apasă pe întrerupător da’ nu merge. Eu, de acolo de unde eram ascuns (de fapt stăteam chiar lângă uşă pe beznă) mă uitam la „miliţian”. El nu mă vedea pe mine. Iese din cameră, trânteşte uşa şi visul se termină.
Noaptea zilei de 25 spre 26 aprilie. Cadrul în care se desfăşoară visul este acelaşi. Aceiaşi „miliţieni” vin din nou să mă caute pentru că am… şi atunci când zice ce am făcut nu-l pot auzi. Mă ascund din nou în aceeaşi cameră doar că de această dată era ordine în ea şi e şi lumină acum. Conştientizez că faza cu statu’ nemişcat n-o să mai ţină şi, în timp ce „miliţienii” mă caută împreună cu neamurile, eu mă acopăr ci o pătură dar care se micşorează instantaneu. Eu aşa cred, pentru că, deşi eu credeam că sunt descoperit şi puteam să văd totul în jur, când „miliţianul” intră în cameră se uită direct la mine cu o privire ciudată şi nu zice sau face nimic. Stă şi se uită vreo 5 secunde după care pleacă. Când mi se spune că „au plecat”, ies din cameră, la care, neamurile din casă îmi zic: „mâine seară numai scapi! sigur te găseşte!” Şi stop vis.
Noaptea zilei de 26 spre 27 aprilie. N-am visat nimic, probabil din cauza oboselii acumulate în cursul zilei.

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.