"Stegari" versus "Faraoni"

Așa îmi plac meciurile astea între echipe ce au porecle sau pe care poți să le alinți. E unul din semnele că fotbalul modern nu a acaparat într-un totul fotbalul adevărat.
Despre ce meci e vorba probabil vă întrebați. Păi bănuiesc că v-ați dat seama că „stegari” sunt alintați jucătorii de la F.C. Brașov. „Faraoni”? Păi jucăm cu o echipă din Egipt. El Zamalek îi cheamă pe stimabili. Așa își zic ei. Noi, ăștia din „Ieruopa” le zicem F.C. Zamalek. Apropo, porecla reală a echipei este „Cavalerii Albi”. Înainte să faceți crampe de la prea mult râs, aflați că într-un amical precedent, băieții ăștia de pe lângă piramide i-au bătut pe „minerii” lui Mircea Lucescu cu 2-0. Și sunt și una dintre cele mai titrate echipe din Africa. Au câștigat acești „cavaleri ai piramidelor” de cinci ori Cupa Campionilor Africii, echivalentul Ligii Campionilor din Europa.
Foarte mișto. E bine că Brașovul are parte de meciuri cu echipe tari.
Vor mai juca ai noștri cu o echipă din Ligue 1, F.C. Sochaux (ăștia au terminat pe 12 în Franța, parcă) și cu Naționala Sub20 a Emiratelor Arabe Unite. Meciurile se vor juca undeva într-o localitate din Elveția. Vom vorbi despre celelalte meciuri ale Steagului atunci când va sosi vremea.
Până atunci, rămâne de văzut dacă „stegarii” vor reuși să răpună vineri „faraonii”… sau „cavalerii albi”, cum preferați voi.
Hai Steagu’ !

2 gânduri despre „"Stegari" versus "Faraoni"

  1. "Faraonii" este nick-name-ul nationalei Egiptului, campioana a Africii in ultimele doua editii, nu a echipei Zamalek; de asemenea, denumirea completa in limba araba a echipei este Na'di El-Zamalek E'sari.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.