They regret to inform me…

La sfârşitul lui februarie am fost la meci şi am făcut un film. Apoi l-am trimis la Cannes.

Juca Braşovul la Alba Iulia. Cu noaptea-n cap ne-am adunat vreo 50 de inşi în Gara Braşov şi-am pornit spre Cetatea Unirii. Eu mi-am luat toate sculele cu mine (o cameră Samsung şi un aparat foto-video Sony) şi eram determinat să mă întorc acasă cu un film.

Am filmat tot drumul, am filmat prin oraş, am filmat la meci, am filmat la întoarcere. Ce n-am filmat !?! Voiam să fac un documentar cât mai „crud” posibil. După o săptămână intensă de montaj am terminat filmul. Scurt-metraj, 11 minute. M-am uitat la el şi zicându-mi că „e ceva de capu’ lui” m-am gândit să-l înscriu la Festivalul de la Cannes. Intru pe site la ei, completez formularul, pun filmul pe DVD, îl expediez în Franţa. Deja am considerat o mare victorie momentul când mi-au răspuns că l-au primit. Cum naiba să nu te simţi bine când te bagă cineva în seamă? Mi-am zis că poate, poate… Apoi, pe 11 aprilie, am primit mail-ul de la ei: „we regret to inform you…”

În sinea mea mereu mi-am zis că filmul nu prea are şanse să fie ales mai ales din pricina naturii sale de „documentar” şi a faptului că se vede că e făcut de un amator. Apoi, cum mi-a zis şi un prieten: „dacă e în juriu vreunu’ care ştie ce înseamnă viaţa de suporter şi-i ameninţă pe restu’ că se aruncă de pe bloc dacă nu-ţi aleg şi ei filmul, ai şanse să mergi în Franţa.” Acuma, că n-o fi fost vreun ultras în juriu, s-au că l-au lăsat ăia să sară, nu vom ştii niciodată.

Un lucru e fain, însă. Cei pentru care am făcut filmul, băieţii din galerie, mi-au spus că le place la nebunie. Bine, nu toţi, pentru că nu l-au văzut toţi. De asta mă gândesc să-l proiectez undeva, să-l vadă cu toţii. Şi nu doar ultraşii, ci şi alţi oameni care ar fi curioşi „ce rahat de film a putut să facă ăsta cu o gaşcă de golani?”. Deci, cine mă poate servi, rogu-vă fain de tot, o seară, cu un videoproector?

5 gânduri despre „They regret to inform me…

  1. Nu ai trecut de selecţia oficială? Păcat. Oricum, bravo omule, eşti super tare pe faza asta. Daca nu mai vrei sa mergi la vreun concurs zic să-l pui pe net să vedem si noi.

  2. Mulţam tare fain, mon cher!Exact, n-am trecut de selecţia oficială. O să-l urc şi pe net zilele astea, probabil pe Vimeo sau ceva de genu', că pe YT mi-e că-l spurcă toţi "specialiştii". Da' mai întâi vreau să fac proiecţia asta, că le-am promis băieţilor.

  3. Să fie pe net, să-l vadă lumea, să-l vadă și cei din străinătate. Eu unul aștept să-l văd, că în deplasare eram prea obosit ca să mai știu ce ai filmat și ce nu.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.