Badass IAR 80 !

Naiba, mă rog pe toţi sfinţii ca modelul de mai jos să nu fie doar opera cuiva talentat într-ale editării foto, ci ca respectivul avion chiar să fi zburat. Adică, ştim că aviatorii români obşinuiau să-şi scrie sau deseneze pe avioane diverse lucruri, dar ceva de aşa natură n-am mai întâlnit până acum pe avioanele alor noştri.

Am găsit schiţa întâmplător pe net. Nu sunt un expert în aviaţie, doar un pasionat, aşa că nu-mi pot da cu părerea despre una şi despre alta. Sper, doar, să nimerească pe blogul ăsta un expert în adevăratul sens al cuvântului şi să mă elucideze: realitate sau imaginaţie?

2 gânduri despre „Badass IAR 80 !

  1. IMAGINATIE.Pilotii romani nu si-au impodobit avioanele cu dinti de rechin sau ceva de genul acesta.Este adevarat ca unii au dat nume ciudate ( destul de !!! ) avioanelor lor.,,Tumpi -Bumpi…e un exemplu , citeste cartea Inimi cat sa cuprinda cerul patriei de Cornel Marandiuc dar pana la asa ceva ca aceasta,,poza" …e cale lunga

  2. Of, la naiba, păcat! Ştiu că americanii aveau un fetiş pentru "guri cu dinţi", de asta mi se părea puţin probabil ca şi ai noştri să fi urmat moda asta, ei fiind mai mult pe latura asta a numirii ciudate a avionului, aşa cum aţi menţionat şi dvs. Merci de cartea recomandată, încerc să fac rost dea.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.