Despre Referendum

Sângele cam vuieşte prin mine. Oricât am încercat să mă ţin departe de bişniţărelile astea politice, ele îmi perforează atmosfera zen cu toată opoziţia mea şi-mi dau această stare de fapt.

Respectul şi bunul simţ au părăsit de mult incinta, iar unii par chiar foarte miraţi de lucrul ăsta. O primă mostră în acest sens am primit-o la alegerile locale când clădiri întregi ale oraşului, unele chiar cu caracter de simbol, au fost împânzite ca şi cum ar fi fost vile proprietate personală cu mesaje electorale. O dată cu apropierea acestui referendum, în fapt un fel de ciocnire a bulangiilor care azi reprezintă politica românească, Braşovul e iarăşi muit ca ultima târfa, pantoajele electorale care invită lumea să spună ştampila pe „da” împânzind oraşul. Nici nu m-am mai obosit să fac poze clădirilor care plâng. Mi-era mult prea scârbă de toată situaţia. Sunt momente ca astea care te fac să crezi cu convingere că lamele şi cocktailurile Molotov ar putea fi, în ultimă instanţă, rezolvarea a multe probleme. Morale, sociale sau economice, nu e nimic pe care o lamă bine înfiptă sau un Molotov bine ţintit nu poate rezolva.

Băieţii ăştia, cărora le place să se creadă deştepţi, au impresia că deţinerea puterii într-un stat e scopul vieţii lor. Triştilor, deţinerea puterii ar trebui să fie mijlocul prin care voi faceţi viaţa populaţiei mai bună. Dar, desigur, ‘tu-i gura ma-mii ei de populaţie, sau de pleavă dacă preferaţi aşa, nu merită nimic. Ea nu e entelectuală ca voi, să ştie ce-i bine pentru ţară şi face doar nazuri. Morţii voştri.

Ce-i drept e că n-o să merg la referendumul ăsta. Va fi prima oară când nu voi vota. Nici Băsescu nu mai capabil să conducă corabia (nu e nici o aluzie la trecutul său marinăresc), dar nici nu vreau să fiu responsabil pentru faptul că Antonescu va fi viitorul preşedinte al României. Când copiii mei mă vor întreba ce făceam pe vremea acestui trist eveniment din istoria ţării, o să le pot răspunde mândru că eram cu nişte prieteni şi ne făceam praf undeva prin Bran. Apoi când ne-am revenit din mahmureala care a ţinut trei zile, i-am întors pe nişte unii cu roatele-n sus,

 

4 gânduri despre „Despre Referendum

  1. Bravo Razvane, si eu cred la fel, e rau daca un … entelectual ca Ghise ne da lectii de democratie, cind ar trebui el sa ia el niste lectii de limba romana. I rest banii nostri cheltuiti, evaziune fiscala cit cuprinde in zona afiselor si a celorlate materiale , si ….. cite altele. I n rest multa greata si scirba cind vezi un crin alb plin de zoaie, minciuna si altele.

  2. Sâmbăta trecută, m-am dus să-mi regăsesc liniştea sufletească la o gală de muzică folk , în Piaţa Sfatului. La un moment-dat arunc o privire, în stânga, spre Biserica Neagră şi ce văd ? Un banner cât casa : ” DEMITE-L !”. Mă întorc, apoi, să admir un pic Tâmpa, dar un alt banner, şi mai mare, strigă la mine: ” DEMITE-L !”. M-am şi speriat ! Ce-aveţi, fraţilor cu mine ? Măcar aici lăsaţi-mă în pace cu războaiele voastre !

  3. Subscriu. Politica e murdara si nu exista nimeni din politica, curat. Suntem in situatia de a alege un rau, mai mic decit raul cel mare. Imi pare foarte rau pentru liberali, s-au minjit teribil prin personajul care are atacuri de epilepsie in parlament (atunci cind participa). Interesul lor este… doar interesul lor, nu si al poporului.
    Sincer, as fi fost suprins teribil daca ai fi avut pozitia opusa, Razvan! Aceasta este si pentru mine prima data cind voi absenta, din 1994 incoace, la niste alegeri…

  4. Politica nu e pentru romani..Dupa atatia ani in care ne-au condus ba turcii, ba grecii, ba germanii, ba ungurii, noi nu ne putem obisnui cu puterea..Nu intelegem ca puterea nu e pentru imbogatirea ta…

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.