România pierde 8-1 cu SUA – GSP și ProSport își scot incompetenții la scris (UPDATE meci revanşă)

Să scrii că „SUA ne-au distrus” sau că a pierde cu 8-1 în fața triplei campioane mondiale și cvadruple campioane olimpice este o umilință denotă cât de norocoși sunt unii oameni că există facultăți de jurnalism și fraieri care să-i angajeze pe incompetenții care ies de acolo.

Programul de fotbal feminin al Statelor Unite implică aproape un milion și jumătate de fete care se apucă de mici de soccer, care practică sportul ăsta în școala generală, liceu și facultate pentru ca apoi să aibă o șansă să facă parte din cea mai puternică națională de fotbal feminin de pe planetă. Bă, nebunilor de Andrei Ionașcu de la ProSport și anonimul de la GSP, americanii au decenii de inovare și dezvoltare în spate, Alex Morgan apare pe coperta unui joc FIFA iar voi dați titluri tâmpite în care nici măcar nu menționați scorul. Jet, mă!

Programul de fotbal feminin al României abia începe să se dezvolte, iar fetele care formează acum baza de selecție sunt cele care au avut tupeul să intre cu talpa pe tibia puțoilor care o dau p-aia cu mersul la cratiță. Au mers în California, au luat bătaie, vor mai hali o porție luni dimineață, foarte bine! Așa te călești și obții experiențe valoroase de împărtășit generațiilor care vin, măsurându-te cu cei mai buni din lume și nu navigând gingaș în propria autosuficiență.

nationala-romaniei-de-fotbal-feminin
Unșpele de start al Naționalei femine a României. Rândul de sus, de la stânga: Alexandra Lunca, Lidia Havriștiuc, Maria Ficzay, Roxana Oprea, Laura Rus (ea a dat golul la 3-0 pentru SUA), Ioana Bortan (căpitan). Rândul de jos: Andreea Corduneanu, Ștefania Vătafu, Raluca Sârghe, Andreea Voicu, Anamaria Gorea.  sursa foto: pagina lor de Facebook

Și uite și golul României. La 2-0 pentru americance tot Rus a trimis mingea cu capul în bară.

UPDATE meci revanşă. Luni dimineaţă România a jucat al doilea amical contra Statelor Unite, de data asta în Carson, pe stadionul echipei LA Galaxy. Scorul a fost 5-0 pentru americance, echipă care s-ar bate pentru titlu în Liga 1 din România.

Dacă pe ProSport s-a prezentat doar un comunicat oficial şi un titlu neutru, GSP-ul, prin acelaşi autor anonim, a ţinut să se-ntreacă în ridicol. I-auzi aici, SUA „s-a distrat” cu România. Cum era, domnule Tolontan, aia cu cea mai bună echipă din România? Aidplm…

6 gânduri despre „România pierde 8-1 cu SUA – GSP și ProSport își scot incompetenții la scris (UPDATE meci revanşă)

      1. Da, majoritatea sunt de la Olimpia Cluj pentru ca multe dintre cele care evolueaza la cluburi din Europa nu au fost lasate de la cluburi. Cu toate aceste, facand o comparatie statistica, matematica si oricum ar fi, romancele s-au prezentat onorabil.

    1. Tipa meditează acum la păcatul de-a fi fost prea competitivă pentru spiritul olimpic astă-vară – le-a făcut pe suedeze laşe după meciul pierdut de SUA în sferturi. Are stilul ei, o ador.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.