Cum ar fi fost dacă…

… 23 august 1939 nu s-ar fi întâmplat? Dacă miniștrii de externe ai Germaniei și URSS, Joachim von Ribbentrop și Vieceslav Molotov, nu ar fi semnat pactul prin care Basarabia și Nordul Bucovinei treceau de partea URSS iar Nord-Vestul Ardealului de partea Ungariei?

Cum ar fi fost dacă 23 august 1944 nu s-ar fi întâmplat? Dacă Regele Mihai I nu ar fi ascultat de îndemnurile filo-sovieticilor din anturajul său și nu l-ar fi destituit pe mareșalul Ion Antonescu care avea un plan de oprire a ofensivei sovietice și de negocierea a unui armistițiu favorabil nouă?

Unii au ieșit bine după poveștile astea și prea puțin îi interesează de românii luați prizonieri pe front și executați mișelește. Sau de cei ce s-au acoperit de glorie pe Frontul de Est dar au sfârșit prin închisori bolșevice pentru „reeducare”.

Un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, Nicolae Megelea, mitralior pe bombardier, povestind cum l-a prins pe el 23 august 1944.

GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI !

4 gânduri despre „Cum ar fi fost dacă…

  1. Cum ar fi fost daca Romania se unea cu Basarabia imediat dupa 1990?Japonia in 36 de ani,la inceputul secolului XX a castigat trei razboaie pe plan regional,a cumparat tehnologie occidentala chiar depasita fizic si moral, pe care au platit-o si de zece ori mai scump, si a ajuns o mare putere! Noi ce am facut in 20 de ani?

  2. Tot timpul ne întrebăm cum ar fi fost dacă făceam aia, dacă nu făceam aia…Noi în două zeci de ani nu prea am avut ce să facem, dar trebuie să facem de acum! Să nu mai stăm cu mâiniile în sân aşteptând o lume mai bună, o clasă politică mai bună, ci chiar să facem ceva!

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.