Aces High în variantă românească sau iată că putem şi noi

Mereu m-am simţit naşpa când am descoperit melodii ale unor trupe celebre care glorifică momente din trecutul naţiei de care aparţin. M-am simţit naşpa pentru că ştiam că la noi, la români, aşa ceva nu există. Doar România (sau Rromania – cum scriu nişte cretinotarzi) e o ţară de căcat, nu?

Par example, ori de câte ori ascultam Aces High de la Iron Maiden îmi spuneam ce nasol că nu aveam şi noi nişte unii care să cânte pe ritmuri de heavy metal gloria aviatorilor români din al Doilea Răzbel Mondial. Ce zici? Că n-avem un „Battle of Britain”? Desigur, înseamnă că n-ai auzit de Tidal Wave sau 10 iunie ’44. Bine, ai o scuză. Dat fiind faptul că le-am rupt elicea americanilor şi că apoi comuniştii au îngropat adânc tot ce a însemnat Aviaţia Regală Română nici nu prea aveai cum să auzi de fazele astea. La naiba cu asta! Avem trupa M.S. care o dau cu heavy metal ca de la mama lui pentru cavalerii români din ceruri. Io i-am descoperit prin anul I de facultate, adică prin 2009, şi bafta mea să iau contact chiar cu toboşarul trupei, Doru Istudor, care mi-a trimis melodiile Patrula (album „Rugina nu moare”) şi Spre cer (album „A’ venit băieţii”) pentru a realiza colajele de mai jos.

OK, admit că nici unul din aviatorii ARR n-a atins cota „100” victorii aeriene, dar ştii că primii trei „aşi” ai ARR-ului îl depăşesc pe „asul” absolut al americanilor? No, acuma ştii asta. Io zic să mai renunţăm niţel la complexele astea de „românoi buni la nimic” de când există naţia asta. Nu zic s-o dăm în extrema ailaltă şi să ne credem buricul galaxiei, zic doar să deschidem ochii şi să vedem că nu suntem o naţie de kk. Hai, frate, alege să dai din cap şi să te simţi mândru, în p#¤a mea, că eşti român!

Cam atât pentru moment. O să mai revin altă dată cu ceva chestii legate de trupa M.S., pentru că pot şi pentru că va fi politically incorrect. Până atunci, cer senin şi aripi întinse!

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.