IAR 80-ul meu | Iată-l !

După ce-am dat jos vreo două straturi de piele de pe degete pentru că „picătura ce lipeşte, nimic nu se dezlipeşte”, am dus la bun sfârşit ideea de a avea în casă macheta unui avion de vânătoare IAR 80. Prima mea încercare de a face un aeromodel.

Ce-am învăţat din toată experienţa asta? Am învăţat că ar trebui să mă ţin de lucruri la care chiar mă pricep  :)). Oricum, avionul ăsta, care arată de parcă s-a bătut de unul singur cu un întreg val de „Liberatoare”, va sta la loc de cinste în vitrina mea. L-am dat cu vopsea, i-am pus Crucea Regelui, i-am pus mitralierele şi i-am dat şi indicativ: „albastru-zero”. Io voiam să pun capul de mort a lui Vasile Stana pe el sau „344”-ul lui Dan „Mon Cher” Vizanti, ucigaşul de bombardiere, da’ am descoperit că marcajele nu sunt autocalante. Ori am fo’ io prea cretin ca să-mi dau seama cum se dezlipesc şi se pun apoi pe avion. Oricum, ideea e că n-aveam cum să tai numerele alea mici şi alte chestiuni care mai erau pe acolo, şi de aia am preferat să-i trag mai bine un „zero” albastru şi diform, să nu rămână golaş. A, şi nici bechia nu e cea a unui IAR 80, trebuind să improvizez cu ceva după ce am pierdut-o pe cea originală.

Oricum, dacă vreodată o să-mi mai încerc aptitudinile cu o machetă de IAR 80, am acum oareşce experienţă şi o să ştiu cum să fac să iasă mai bine. No, tulai Doamne că tăt mi-s mândru de „sburătorul” meu!

Berea locală şi mândria aeronautică locală (şi naţională) - o reîntâlnire istorică
Berea locală şi mândria aeronautică locală (şi naţională) – o reîntâlnire istorică

La popota ofiţerilor.

În altă ordine de idei, rămâneţi geană pe net, că diseară (sau la noapte) o să-l puteţi vedea pe frumosul de mai sus personaj de film.

Cer senin!

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.