În caz de vă era dor | Intrare fără giratoriu pe Mureşenilor

Născocind prin laptop după poze din vremea liceului, am dat peste una tare interesantă. De fapt am dat peste mai multe, da’ azi vi-o arăt pe asta, restu’ dăţile aviatoare. E făcută (ca toate celelalte, de altfel) cu telefonu’ mobil, un Sony Ericsson K700i, şi la vremea aia n-am crezut mare lucru despre ea. O făcusem aşa, de chestie, ca s-o am pentru mai încolo.

Şi no că mai încolo a însemnat dispariţia intersecţiilor clasice din oraş şi înlocuirea lor cu sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului. Unele-s bune, îşi fac treaba perfect, altele ma bine n-ar fi fost. E cazu’ şi actualului giratoriu de la intrarea pe Strada Mureşenilor. În condiţiile în care se vorbeşte tot mai apăsat despre transformarea Centrului Vechi în pietonal, utilitatea acestui giratoriu intră sub semnul întrebării (nu mai vorbesc de partea estetică).

Ah, poza! Poza e cu intersecţia de care vorbeam. E făcută cândva prin 2007 de lângă fostul telefon public „de pe colţ”, unde adesea o aşteptam dis de dimineaţă pe Monica pentru a merge împreună la liceu. Draga de Moni avea să-mi frângă inima atunci când m-a abandonat pentru unu’ mai mare şi cu Audi.  Ca s-o dau poetic, pot spune că amintirea ei a dispărut odată cu vechea intersecţie.

P.S. poza e de o calitate foarte slabă.

Peste un an şi un pic, din aproximativ acelaşi loc.

UPDATE Foto

Răsărit de soare văzut în timp ce, sprijinit strengăreşte de cabina telefonică, o aşteptam pe Moni să mergem la liceu. (2007)
Şi una şi pe înserat, tot din 2007.

 

2 gânduri despre „În caz de vă era dor | Intrare fără giratoriu pe Mureşenilor

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.