Sud Steaua – aceste târfe

sud-steaua-niste-labagii

Zidurile MODAROM-ului au fost tagate cu înscrisuri SUD ’47 şi ceva cu HDN (Headhunters) nu-mai-ştiu-ce an.

Iniţial m-a amuzat treaba asta. Graba în care au fost date tagurile crează imaginea unor panicaţi îmbrăcaţi în Stone Island sau ce rahat mai poartă specialii peluzelor, care şpreiau şi ţineau de şase, imaginându-şi în sinea lor ce umilinţă ne dau. Pumnii şi picioarele în cap luate în primăvară la meciul cu UTA se pare că încă dor rău.

Continuându-mi plimbarea în sus pe Republicii am văzut însă cum târfele de la Sud Steaua s-au băgat peste stencil-ul cu Liviu Babeş, ăla de la intrarea în Times. Nici măcar anarhiştii care o ard pe la MODAROM nu s-au atins de stencil-ul acela, dar târfele de la Sud Steaua au făcut-o. Patrioţii care „se ţin de labii crezând că-s coaie”.

Normal că şi-au băgat tag-ul jegos peste stencil-ul cu Liviu Babeş. Târfele de la Sud Steaua nu ştiu cine e Liviu Babeş. Cunoştinţele lor de istorie şi mândrie naţională se limitează la ceea ce creierul lor incomplet dezvoltat poate înţelege: împuşcături, războaie, treceţi batalioane, pac-pac. Numai încercarea de a procesa contexte şi evenimente mai complexe le-ar provoca un accident vascular cerebral.

Liviu Cornel Babeş, pe numele lui complet, a fost un artist braşovean care pe 2 martie 1989 a coborât pârtia Bradu din Poiană în flăcări pe schiuri, în semn de protest faţă de regimul comunist din România. I s-a spus apoi Torţa Libertăţii, asta ca să înţelegeţi simbolistica stencil-ului, târfelor.

Un gând despre „Sud Steaua – aceste târfe

  1. Ai mare dreptate!
    Acestia sunt niste oameni fara caracter. Niste rusnaci cu cefe groase si fara creier.
    Ca stelist ma bucur ca echipa a scapat de aceste lipitori ordinare.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.