Ogoranu & Crew feat. BUG Mafia

Mai publicasem acum câţiva ani pe un alt canal video-ul ăsta cu secvențe din Portretul Luptătorului la Tinerețe pe melodia Bag Pula-n Lume a celor de la BUG Mafia.

Între timp, pe canalul ăla s-a reprofilat treaba. Dar înainte de a băga video-ul pe privat, au prins vreo doi să-mi explice cum eroii rezistenţei anticomuniste s-ar învârti în morminte pentru că am asociat imaginea şi memoria lor cu BUG Mafia.

Unul din ei încheia cu „trăiască legiunea şi căpitanul”. Nu cred că era vorba de Hagi.

Eu am vrut să fac o mică lecţie de istorie, o ceva, pentru puştimea din ziua de azi, care e mai înclinată să asculte Mafia în loc de marşurile morbide ale Legionarilor.

Plus că mi se pare blană combinaţia dintre Amintiri cu Haiduci, beat-ul piesei și pac-pac-bum-ul din film. Iar versurile îs mai pe filmul zilelor noastre. Relatable, gen.

Înțeleg că în industrie e cam fumată faza cu modern song in a time piece, dar nu prea îmi pasă. Dacă versurile și beat-ul sunt ce trebuie, go for it. Sentimentele și ideile înalte n-au trenduri.

Și da, mă, ştiu că mulţi din luptătorii din munţi erau legionari sau afiliaţi cu mişcarea legionară sau aveau simpatii. E adevărat și că mulţi nu erau. Aşa că bun venit în secolul XXI.

P.S. dacă, totuși, ar trebui să te ofenseze ceva, e faptul că personajele din filmul Potretul Luptătorului la Tinereţe au toate accent de Bucureşti / Sud, chiar dacă Ogoranu, Profesorul, Haşiu, Pirău, Ilioi şi restul erau toţi ardeleni. Chiar şi aşa, ador filmul ăsta!

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.