O idee faină cu plăcuţe în Parcul Central din New York

O combinaţie de old fashion şi frozé m-a trimis în dimineaţa care a urmat cercetării ştiinţifice la o plimbare prin Parcul Central al New York-ului.

Canicula din zilele precedente fusese măturată în cursul nopţii de o furtună din care acum mai rămăsese doar cerul 90% înnorat şi câţiva picuri rătăciţi. Treaba asta făcea aerul mai respirabil şi mahmureala mai suportabilă.

M-am lansat prin Central Park ghidat doar de panourile cu hărţi plasate în puncte strategice. Scopul era să ajung la Muzeul de Istorie Naturală, numai că a right turn at Albuquerque m-a făcut să ajung şi mai adânc în parc.

Dintr-o alee-n alta am dat la un moment dat peste plăcuţe comemorative, celebrative, descriptive, orice fel de „tive” îţi poţi închipui, amplasate pe spătarul majorităţii băncilor care mi-au ieşit în cale.

Unele încă mai aveau stropi de apă pe ele, unele erau instalate ieri, altele acum un deceniu, toate m-au făcut să simt tot felul de lucruri.

Am pozat 40 de plăcuţe şi am ajuns la concluzia că e păcat să le ţin doar în PC-ul meu.

Preferata mea, dacă e să am una, e cea a lui Ruth & Ted cu „50 years a work in progress”. Probabil pentru că sper să ajung şi eu la aşa ceva.

Dacă-mi amintesc corect, preţul instalării unei astfel de plăcuţe e 10 mii de dolari, iar banii merg în fondul de întreţinere al parcului.

Poate că un 1000 de lei ar fi acceptabil pentru implementarea a ceva similar şi în Braşov. O sursă de venit şi nişte poveşti dintr-o lovitură.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.