De ce prind teoriile conspiraţiei

Pentru că mulţi refuză să accepte că unele lucruri pur şi simplu se întâmplă.

Şi atunci, pentru că lucrurile n-au cum să se întâmple chiar aşa de capu’ lor, au făcut ăia un virus ca să ne mai trieze. Pentru că e mai convenabil şi mai uşor de procesat. Tu eşti curat, ăia nu vor să te lase să trăieşti.

Pentru un răspuns la întrebarea care sunt ăia poţi aştepta mult şi bine. Ăia, că au ei interese. Şi dacă insişti să afli cine-s responsabilii şi care sunt interesele care-i ghidează, într-un final s-ar putea să erupă: masonii, evreii, americanii, ruşii, chinezii, UE.

Toţi, grămadă.

O şaorma a distrugerii şi rea-voinţei.

E dificil de acceptat că, la urma urmei, suntem la mila Planetei. Desigur, mulţi pretind că mama-natură se bucură de respectul şi aprecierea lor, dar se uită strâmb dacă îi întrebi de ce aruncă chiştocul aiurea, „uită” bidoane de plastic prin pădure sau transformă zona de picnic/grătare într-o groapă de gunoi. Lasă, că nu moare pădurea/oceanul/fauna fix de la bidonul meu. Da, ai dreptate. Ăia distrug mediul înconjurător, tu eşti neprihănit.

Şi dacă nu-s de vină nici ăia, atunci aşa a vrut Dumnezeu. Şi în momente ca astea mi-aş dori ca Dumnezeu să ia forma unui moşulică bărbos şi să ciocăne la uşa ăstora şi să le zică „bă, da’ mai dă-te-n spanac de nesimţit. Aia eu, aia eu, aia eu, aia eu! Bă, da’ nu ţi-e aşa un pic ruşine?”

Altfel, mi se pare suprarealist ce se întâmplă zilele astea. Singurul bine – pentru că trebuie să ne uităm şi după nişte bine, altfel ni se va dezmembra lumea cu totul – aşadar, singurul bine, e că poate vom ieşi din treaba asta ceva mai conştienţi ca umanitate. Vedem, ca români, ce posibilităţi am avea ca ţară dacă ne-am mobiliza zi de zi măcar la jumătate din efortul de acum. Nu mai zic de ştirile cu Planeta respirând în sfârşit şi ea puţin. 

Într-un fel e şi ăsta un fel de sfârşit al lumii. În sensul unei asurzitoare alarme de genul „bă, treziţi-vă!”. Depinde de fiecare în parte ce lume vom reconstrui după ce lucrurile se vor mai linişti. 

P.S. muie cu căcat aşa-ziselor celebrităţi şi influenţatori care bulversează lumea cu texte şi video-uri tâmpite (că informaţii nu pot fi numite) şi care răspândesc falsuri. Poate de acum în colo toţi publicitarii care au pompat saci cu bani se vor gândi de două ori înainte de a cocoţa pe un piedestal public toate scursurile.

 

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.