Câteva poze vechi cu Braşov, dar color! Cumva

Da, pozele alb-negru au farmecul lor, dar tot privind anumite epoci şi evenimente doar prin poze din astea poţi avea senzaţia că oamenii ăia şi locurile alea sunt atât de departe că parcă nici n-au existat, îs invenţii.

Cel puţin asta e senzaţia mea şi de aceea sunt mereu „wow” ca în dimineaţa zilei de Crăciun când văd o fotografie color dintr-o perioadă documentată exclusiv sau predominant în alb-negru.

Sau când utilizez un AI pe post de maşină a timpului, cum e în cazul fotografiilor de mai jos. E destul de mult hit and miss, aplicaţia pare să aibă o problemă cu identificarea galbenului, iar rezultatul e de multe ori o sepia ceva mai umblată prin lume. Dar dacă fotografia alb-negru originală a fost făcută la nişte standarde, atunci rezultatele pot fi de multe ori impresionante, chiar dacă în mod cert sunt mult diferite de realitate. O gustare vizuală, să zicem.


Mai am câteva pe care le-am trecut prin aplicaţia asta, o să mai urc zilele astea. Până atunci, go nuts cu propriile tale fotografii, vezi pe unde te poartă imaginile.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.