Dublu standard politic

Detest evreii proşti. La fel cum detest proştii în general, fie ei români, ţigani, ruşi, unguri, americani, francezi sau de alte naţii. Acuma c-am lămurit faptul că nu-s antisemit, să-mi explic repulsia particulară pentru evreii proşti.

Întorcându-mă din centru, m-am apucat să răsfoiesc în şaptişpe numărul din luna asta al revistei Historia şi dau în primele pagini de un mini-anunţ: „Bavaria renunţă la planurile de tipărire a unei noi ediţii din Mein Kampf”. Landul german deţine drepturile volumului pe care l-a scris Hitler în perioada petrecut la răcoare, iar în 2015, când se împlinesc 70 de ani de la moartea fostului lider german, bavarezii s-au gândit c-ar fi mişto să scoată o ediţie cu comentarii critice. Adică, imi imaginez în prostia mea, cu note explicative, ca la grădiniţă: „Copii, aici nenea Hitler n-avea dreptate şi voi să nu faceţi ca el”. N-o să se întâmple asta pentru că „numeroase conversaţii cu victimele Holocaustului şi cu familiile acestora ne-au arătat că retipărirea sub orice formă a acestor scrieri condamnabile va cauza o enormă suferinţă”. Mă gândesc că, totuşi, s-ar putea ca unele note să fie formulate şi invers: „Copii, aici nenea Adolf a zis bine”. Dacă vă imaginaţi că scriu articolul ăsta având arborat pe peretele din spatele meu un imens steag nazist, mă faceţi să râd.

nazi_lol_tattoo
Mi se tot spune că am un râs colorat

Şi Karl Marx cu Friedrich Engels (ah, din nou nemţi!) le-au zis bine. Atât de bine încât vreo 100 de milioane de oameni au murit, iar manualul cu instrucţiuni poate fi cumpărat din librării. Ştiu că teoriile sunt excelente dar că pusul lor în practică ne-a omorât (la propriu), că drumul spre iad este pavat cu bune intenţii, că, că, că şi că, dar aşa cum nu există nici o barieră în studierea ideilor extremei stângi şi oricine vrea să le înţeleagă sau să şi le explice este binevenit în sala de lectură, nu înţeleg de ce cartea cu extrema dreaptă are ditai lacătu’ şi o grămadă de evrei proşti de pază. „Comunitatea evreiască din Germania a salutat decizia abandonării proiectului de retipărire a cărţii”.

Culmea ironiei, sunt socialist de fel (şi un murmur a cuprins de îndată întreaga audienţă, „huooo, comunistu’ !”), asta ca să nu existe proşti care după ce-au citit ce-am scris mai sus să dea verdicte: „mdea, clar, neonazist ofticat că Marx şi Engels încă se publică şi Hitler nu, ha ha!”. P#”a mea, foarte bine că şi Lenin se publică în continuare, aşa oricine poate citi şi îşi poate forma singur o opinie, o părere, o convingere, o… ceva, orice, atât timp cât nu stă ca o legumă aşteptând clipa când va fi făcut salată. Nu ştiu despre voi, dar eu aş vrea să citesc Mein Kampf-ul cu comentarii critice ca să văd cum interpretează oameni mult mai luminaţi intelectual decât mine ideile de căpătâi ale tipului care a înclinat Europa. Dar ăsta sunt eu.

2 gânduri despre „Dublu standard politic

  1. Dacă negi holocaustul făcut de nazişti, este infracţiune. OK, aşa să fie.
    Însă nu este nici o problemă dacă negi holocaustul comunist, care fie vorba între noi a creat muuuult mai multe victime; nu că ar fi fost mai eficient, dar a fost de mai lungă durată. Şi încă face victime, pe ascuns, disimulat. Ba chiar eşti binevenit să negi holocaustul comunist. N-a avut şi nu va avea loc niciodată un „nürnberg” al comunismului. L-au sprijinit prea multe state aşa-zis democrate. L-au sprijit, după război, dar şi înainte, în mod incredibil, chiar victimele celuilalt holocaust. Concluzia se desprinde de la sine.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.