Teatru ieftin cu TSA Braşov

Pe actorul Mihai Bica şi pe fostul director al Teatrului „Sică Alexandrescu”, Claudiu Goga, am avut plăcerea să-i aud vorbind despre meseria lor în facultate. Fuseseră invitaţi de Mihai Ignat, proful de dramaturgie, şi au părut doi băieţi care ştiu ce naiba fac şi care le este rolul în lumea culturală braşoveană.

Partea agasantă este că angajaţii Primăriei tind să-şi cam uite ei rolul pe scena oraşului şi s-o ardă cu improvizaţii de prost gust. Claudiu Goga a demisionat din cauza că angajaţii Primăriei tratau clădirea teatrului ca pe propria anexă de la gospodărie, pentru diverse activităţi fără legătură cu Ellsworth, Le Bute, Caragiale sau Marta Fartecz. Acum, o parte din actorii TSA Braşov au decis să nu mai urce pe scenă până nu se rezolvă definitiv şi corect problema noului director. De amorul artei, tipul care într-un concurs anterior a luat nota 5,45, aparent s-a pregătit exemplar peste vară şi acum a luat 9,21. Salturi d-astea se întâmplă numai în Liceenii, în viaţa reala se cheamă că te-a cocoloşit comisia.

Proteste elegante, care să nu afecteze programul teatrului s-au mai tot făcut în ultimele luni, cu banderole, cu întreruperea piesei pentru a le comunica spectatorilor haosul din interior, dar lipsa unui rezultat concret a determinat măsura asta extremă. Aşa poate pricepe şi Sebastian Dan de la newsbv.ro de ce „grupul mic” de actori şi cu „total dispreţ faţă de public” face asta. Pentru că cel mai de căcat rol în viaţă e cel al supusului.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.