Între politica globală și istoria națională cu politicienii locali pe Facebook

Tipul ăsta e membru PNL Brașov și i-ar fi mai dificil să explice cu ce anume se ocupă decât unui proaspăt absolvent de Comunicare şi Relaţii Publice care-şi tot repetă zi de zi în faţa oglinzii că-i freelancer.

Comentariul său de pe pagina lui Mihuly-baci e despre cum democraţii şi republicanii ăia de la America n-au, bă, nene, oameni politici adevăraţi. Concluzia asta vine de la cineva al cărui Facebook e ticsit cu poze şi linkuri despre candidatul „independent” de la localele de acum câteva luni, George Scripcaru, în timp ce partidul său, PNL, avea propriul candidat. Da’ oameni politici adevăraţi, Arkansas, Montana, Trump, Putin, cuvinte complicate, să arătăm la popor, printe două poze cu Braşovul vechi ciordite de pe net, că noi ştim cum e cu politica globală.

Ăia, cu oamenii lor politici neadevăraţi, conduc lumea şi controlează chiar şi o parte din spaţiul cosmic, iar un membru din PNL Braşov – oraşul în care de şapte luni zeci de mii de oameni n-au apă caldă iar acum nici căldură, în care „oamenii politici adevăraţi” ai Primăriei sunt puși la zid de actorii Teatrului – deci ăsta explică el mersul lucrurilor. Ar fi ca și cum eu, suporter al FC Brașov, aș spune că Celtic e un club de ratați fiindcă n-a câștigat nici un meci în Liga Campionilor sezonul ăsta. Ar fi ca și cum nea Văsie, de la etajul patru, pe care l-am văzut doar reparându-și mașina dar niciodată conducând-o, le-ar explica ălora de la Ferrari că-i de la ulei.

Asta-i doar cea mai recentă afișare a înțelepciunii sale. Pagina lui de Facebook este o colecție de inepții, falsuri istorice (mă mir cum domnul arhitect Gruia Hilohi mai are răbdarea ca să-l tot corecteze) și, wait for it, șovinisim. Tipul a întors toleranța și înțelegerea etnică cu roțile în sus. Probabil că în mintea lui îngustă se consideră destupat, cu viziuni largi, și o înțelegere obiectivă a istoriei. Dar el doar disprețuiește tot ce e românesc în Transilvania și nici Vechiul Regat nu-i miroase prea frumos deși, culmea!, el e originar din județul Prahova. Am observat că, în general, cei care nu-s născuți sau nu au copilărit în Transilvania fie sunt extrem de nerăbdători să apere libertatea ardelenior asupriți de ungurii ăia răi, fie se visează principi ai ținutului. Trimiterea politicianului ăsta adevărat în Brașov ar fi motiv suficient să invadăm militar Prahova ca să le luăm Sinaia drept compensație pentru această tragedie și să-l impunem pe Mihai-Codruț Nanu ca primar al Ploieștilor. Nu-mi pot imagina ceva mai umilitor pentru el.

 

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.