Slice of Life – când fanii Blade Runner fac un film

Nişte croaţi lucrează la un scurtmetraj SF – Slice of Life – setat în universul Blade Runner, iar partea cea mai tare e că nu s-au dus de bezmetici cu CGI-ul peste proiect.

Oraşul, reclamele şi maşinile au fost toate create manual. Pe pagina lor de Facebook au o mulţime de clipuri behind de scenes, în care arată procesul evolutiv. De exemplu, transformarea unui Citroën din fier vechi în maşină SF pentru filmările de interior. Pentru filmările exterioare au folosit machete 1:6.

Buget oficial n-a existat (fiecare a contribuit cu cât a putut), iar la film se lucrează deja de trei ani. Faptul că acum au un trailer care e impresionant din punct de vedere audio-video le dă tupeu să-şi pună proiectul pe Kickstarter. Asta cam într-o lună.

Ţinta e să strângă 30 de mii de dolari ca să termine scurtmetrajul de 20-25 de minute aşa cum şi l-au imaginat.

Pe Youtube au un jurnal de producţie al filmului care mi se pare util (multe tips & tricks) pentru oricine se visează filmmaker, dar care are o listă lungă de motive pentru care nu se poate. Practic, îţi trebuie o idee şi nişte prieteni nebuni împreună cu care s-o aplici.

Partea faină e că episoadele jurnalului sunt scurte şi haioase, oamenii nu încep să delireze artă în filmuleţe de 10-15 minute.

Adaugă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.